Updates

Het boek Interactiekracht is geschreven voor hulpverleners in de (jeugd)GGZ en jeugdzorg  die werken met mensen (12+. Jongeren zijn ook mensen, hè) met ingewikkeld gedrag – ook wel genoemd gedragsproblematiek of gedragsstoornis, en bij volwassenen vaak verstopt onder de term persoonlijkheidsproblematiek of -stoornis. Maar ik noem het ‘ingewikkeld gedrag’, want het gaat om gedrag en dat kan echt wel héél ingewikkeld zijn, maar door het een probleem of stoornis te noemen hebben we het nog niet opgelost en doen we wel net alsof het alleen aan die ene persoon ligt. Daar hou ik niet zo van, want problemen ontstaan in het contact met de omgeving, niet alleen maar bij iemand helemaal in zijn eentje. Niemand gedraagt zich 24 uur per dag alleen maar ingewikkeld, hè; zo simpel is het ook.

Als je wilt weten wat jij als professional kunt doen om het leven met en voor die ander allemaal wat minder ingewikkeld te maken, dan is dit boek echt iets voor jou!

Het komt in 2019 uit.

 

PS: in het boek staat uitgelegd waarom mensen nou eigenlijk zo lastig zijn, en waarom dat dus niet alleen maar aan hen ligt, en dat het vaak eigenlijk zelfs bijzonder logisch is dat ze zich zo gedragen, als je eenmaal snapt wat er gebeurt. En dan staat er ook nog heel helder en in hele duidelijke stappen beschreven wat jij en ik kunnen doen om het gewoon te veranderen. Gewoon Nu; terwijl we toch aan het hulpverlenen zijn. Uitgelegd met superherkenbare voorbeelden en praktische oefeningen om te doen. Dus waar wacht je nog op?!

Oh ja; tot het boek uit komt dus. Hou daarvoor deze website in de gaten, of volg me op twitter, facebook of LinkedIn, dan hoor je het zeker als eerste!

 

Het boek ligt nu bij de vormgever, dus het duurt nog even, maar het einde is in zicht!