Updates

Dag #39

Vertrouwen. Geduld. Vasthoudendheid.

Macht. Het grootste risico als je in een machtspositie terecht komt, is dat je denkt anderen wel te begrijpen. Dat je er vanuit gaat dat je wel weet wat de ander bedoelt en dat je aan een half woord genoeg hebt. Als dat gebeurt, dan gaat het mis. Dan ga je jezelf vertellen dat je zelf meer inzichten hebt, meer informatie, omdat jij het grotere plaatje kunt zien. Omdat je bijvoorbeeld weet hoe een ziekteproces verloopt, of welke symptomen typisch zijn voor deze psychische aandoening, of dat je meer weet van de manier waarop dingen in de wereld geregeld zijn. Omdat jij vanuit jouw positie nu eenmaal meer ziet en ‘dus’ ook meer begrijpt van de wereld. En van die ander; diegene die afhankelijk is van jou. Voor je het weet ga je geloven dat jij, in al jouw wijsheid, veel beter weet wat er nodig is dan degenen om wie het gaat. Het is de reden waarom slecht geluisterd wordt. Je ziet het overal terug: ouders die voor hun kinderen willen beslissen, ook als die al lang en breed volwassen zijn; hulpverleners die denken het allemaal beter te weten; bestuurders die enkel  nog maar opdrachten geven; beroepsverenigingen die stoppen met luisteren, en politici die menen dat zij het beste van iedereen weten waarom hun beleid het enige juiste is. Je ziet het overal terug omdat het iedereen kan overkomen; ook jou en mij. Dat komt omdat onze hersens lui zijn. Of eigenlijk vooral al heel druk met heel veel andere dingen, zoals je lijf aansturen, en alle geluiden en kleuren en bewegingen in de wereld opnemen en correct verwerken. Dat soort dingen. Ons brein is een bezig bijtje, en het is gewoon makkelijker om zelf even te bedenken wat we zullen gaan doen, dan tijd en energie steken in het verdiepen in een ander. Want: wie weet komt er nieuwe informatie op tafel; dan moet je daar ook nog weer wat mee! Liever maar even de route afsnijden door te bedenken dat we het zelf beter weten. Niemand is hier immuun voor, en het enige dat je ertegen kunt doen, is jezelf blijven vertellen dat je het niet allemaal weet. De echte leiders in deze wereld hebben dat heel goed begrepen; daarin herkennen we hen als we er één zien.

De meesten van ons trappen met open ogen in bovenstaande valkuil. Daarom hebben we een tekort aan leiders in deze wereld, en een teveel aan managers. Kom je in een machtspositie terecht? Hou dan vooral even je eigen hoofd in de gaten.

Andersom is het ook goed om te weten hoe het werkt als je in een afhankelijkheidspositie terecht komt, want eigenlijk gebeurt ons dan hetzelfde maar dan andersom: ons hoofd gaat ervan uit dat we wel gehoord zullen worden. Dat is de taak van degene die de leiding heeft, toch? Nou, vanaf vandaag weten we dat dat niet persé klopt. Wat we daartegen kunnen doen? Het is even lastig, want je zit in een afhankelijke situatie; daarom heet het ook ‘afhankelijkheids’positie, hè. Toch kunnen we wat. We hoeven namelijk niet te luisteren naar degene die het voor het zeggen heeft. We kunnen zeggen; wat jij zegt / doet past niet bij mij, en als je niet luistert da ga ik op zoek naar iemand anders. Dat mag. Daar heb je geen toestemming voor nodig; hooguit alleen van jezelf. Eigenlijk zijn we dat aan onszelf verplicht, want zolang we vast blijven zitten aan iemand die niet luistert, verandert er niks. Er kan pas iemand nieuws in ons leven komen als we daar plaats voor maken door ons van ongezonde personen los te weken en op zoek te gaan naar iets nieuws. Hoe eng dat ook kan zijn. Misschien helpt het om te weten: de wereld is heel erg vol met mensen; we zijn met 7,6 miljard. Er is echt iemand die zal luisteren; met geduld en vertrouwen zullen we diegene vanzelf vinden. Als we alleen staan hebben we medestanders nodig en als we die niet hebben dan mogen we op zoek. We krijgen uiteindelijk datgene waar we zelf genoegen mee nemen.

Vond je dit interessant? Geef je op om onze reis te volgen! Dat kun je doen door links in de zijbalk of  in de pop-up je emailadres en je naam in te vullen (als je het bericht hebt weggeklikt, klik dan op een willekeurige blog om het weer te zien).

Als psychiatrisch verpleegkundige heeft Maartje Goverde de methode Interactiekracht ontwikkeld om mensen met ingewikkeld gedrag effectiever te kunnen steunen op hun reis naar een volwaardig leven. Inmiddels voert ze campagne voor een hoopvolle toekomst voor mensen die hun vertrouwen zijn verloren. Ze is bestuurder van Stichting Uitblinkers, welke is opgericht als onderdeel van haar expeditie naar een nieuwe manier van hulpverlenen, en liefst ook naar een nieuwe maatschappij; eentje waarin iedereen meetelt. Het boek ‘Interactiekracht’ is in de maak. In de loop van 2019 zal gestart worden met scholing en training van hulpverleners. Daarnaast coacht Maartje vanuit Interactiekracht ook professionals in de zorg, leidinggevenden en mantelzorgers. Maartje is te volgen via LinkedIn (Maartje Goverde ), twitter (@MaartjeGoverde), facebook (Interactiekracht) en via deze blog.

 

 

Reageren