Updates

Jeugdzorg en GGZ:

Interactiekracht® helpt jongeren en volwassenen, in complexe situaties en met psychiatrische- en/ of gedragsproblemen, door een gerichte methode om zelf de regie over hun leven te nemen, en daarmee zelfstandiger te functioneren – ook als diagnoses of klachten niet meer weggaan.

Meer algemene informatie kun je lezen bij methode. Daarnaast staat in het boek ‘Interactiekracht, gezond gedrag en eigen regie in psychiatrie en jeugdzorg’ stap voor stap beschreven wat er nodig is om gezonde kanten en kwaliteiten van mensen te herkennen en hoe deze ingezet kunnen worden om mensen met complexe problemen te versterken – zodat ze toch meer zelf kunnen.

Verder zijn er de volgende mogelijkheden:

Voor Zorgprofessionals:

  • Coaching:
    • Specialiseren in het herkennen, versterken en ondersteunen bij het inzetten van de eigen kwaliteiten en gezonde gedrag van jouw hulpontvangers.
    • Vorm, duur, tijd en prijs afhankelijk van jouw specifieke vraag situatie; neem contact op voor de mogelijkheden.
    • Mogelijkheden voor jouw team of organisatie staan bij organisaties.

In 2020 zullen we starten met online scholingen; zodra die beschikbaar zijn al het hier op de website komen te staan!

Voor mensen die ondersteuning nodig hebben:

Ben je zelf iemand met diagnoses en wil je sterker worden en zelf de leiding nemen in jouw leven? Of ben je mantelzorger van iemand in een heel complexe situatie?

In de regio’s Arnhem, Nijmegen, Land van Cuijk en Noord Limburg werkt Stichting Uitblinkers met de visie en methodiek van Interactiekracht. Stichting Uitblinkers heeft met de meeste gemeenten in die regio’s een contract voor ondersteuning, wat betekent dat de hulp kan worden vergoed via de Jeugdwet of de WMO. Meer informatie? Klik hier voor de website van Stichting Uitblinkers.