Updates

Over mij en deze blog

Wie ik ben

Mijn naam is Maartje Goverde, uitvindster van de Interactiekracht methode en bestuurder van Stichting Uitblinkers. Meer nog dan dat ben ik vriendin, partner, zakenpartner, maatje, konijnenhoedster en psychiatrisch verpleegkundige. Ik heb last van een onherstelbaar genetisch bepaald idealisme en ik onderschat voortdurend hoeveel werk het is om dingen voor elkaar te krijgen. Vandaar het boek. En het oprichten van Stichting Uitblinkers. En waarschijnlijk gaat het werk aan deze blog me ook enorm verbazen.

Maar ik ben ook chronisch optimistisch dus ‘het geeft allemaal niet’ en ‘we zien wel hoever ik kom’ (mijn stokpaardjes). Verder zie ik bijna overal de lol van in (behalve als ik chagrijnig ben), ben ik grensoverschrijdend nieuwsgierig, blijk ik ongewild regelmatig op andermans tenen te trappen omdat ze langer zijn dan ik verwachtte (bij voorbaat excuses) en zit ik boordevol goede intenties. Ik hou van duidelijkheid (en volgens mij zit daar een link met het trappen op lange tenen), behalve dat ik ontzettend kan overdrijven. Verder zit ik regelmatig in mijn eigen wereldje (sorry als ik je niet groet op straat), ben ik motorisch ongelukkig (houd je dure vazen bij me vandaan!) en heb ik een zeer gebrekkig timemanagement (ik kom te laat voor zo’n beetje alles – hoe hard ik mijn best ook doe). Ondanks dat alles ben ik meestal gezellig en vriendelijk en lief en erg tevreden over mijn manier van leven.  Ongetwijfeld zijn er meerdere DSM- diagnoses op me te plakken, maar ik heb me nooit laten testen en ben dat ook niet van plan, dus we zullen het nooit zeker weten.

En oh ja, ik geniet van mensen met ‘ingewikkeld gedrag’. Omdat het mooie mensen zijn. En omdat ze je continue feedback geven (direct of indirect).  En waarschijnlijk ook omdat ik een situatie-gebonden ervaringsdeskundige ben.

Waarom ik deze blog schrijf

Toen ik erachter kwam wat er goed werkte in het begeleiden van mensen met ingewikkeld gedrag, dacht ik: ‘Dat moet ik even kort opschrijven, dan kan ik het makkelijker overdragen’.

‘Kort’ was nogal een onderschatting. Een methode opschrijven kan niet op drie A4-tjes, kwam ik achter. ‘Even’ bleek ook al zo’n veel te optimistisch woord. Aan de ene kant omdat het ontzettend veel tijd kost goed te verwoorden wat je doet en daarnaast werd ik – domme pech – ook nog eens ziek.

Dus nu, zoveel jaar verder (ik ben de tel kwijt), is het boek bijna af en kom ik tot de conclusie dat er zóveel te zeggen is, dat een boek eigenlijk alleen genoeg is voor de absolute basis. Maar al het andere moois dat voortkomt uit het toepassen van de methode in het dagelijks leven wil ik ook nog kwijt. Wie weet hoeveel mensen mee kunnen lezen* (en hopelijk leren*) van wat ik schrijf. Dus nu ook een blog.

 

* Voor de duidelijkheid: niks is verplicht dus als het niet bevalt wat je leest, verlaat dan gerust de pagina!

4 reacties op Over mij en deze blog

  • Peter Stolk

    Ik zocht het stuk over “uitstelgedrag” maar hier terecht gekomen. Leuk hoe je jezelf omschrijft. Idealist, motorisch ongelukkig, altijd te laat, gezellig, boordevol goede intenties, dat je kan genieten van mensen met ingewikkeld gedrag, en optimistisch. Ook dat nog! ik vindt het een omschrijving van jezelf waar je gerust trots op mag zijn. Waarom ik dit schrijf? gewoon omdat het kan, mag en ik het wilde. Alle succes en voorspoed toegewenst……

  • Maartje

    Ha Annemie, Wat lief, dankjewel! Laten we inderdaad weer een keer bij elkaar komen, gezellig! Ben ook heel erg benieuwd hoe het met jou gaat, en met alles wat jij draaiende houdt.

  • Maartje, alle complimenten voor deze prestatie…. een topprestatie en wat leest het gezellig. Een optimistisch en prettige schrijfwijze gebruik je en wat is er veel tijd ingaan zitten. Ik wil zeker op de hoogte blijven dus ik wil nog meer ‘aanhanger’ van je worden. Succes Maartje en nu je meer tijd over hebt kunnen we weer eens’ bijbeppen’ over de huidige toestanden in de zorg. Groetjes Annemie

Reageren