Updates

Waar hoop jij op?

De coronacrisis maakt veel duidelijk over de zorg – dingen die jij en ik als zorgprofessional eigenlijk al jaren weten. Als wij onze mond niet open doen, dan wordt er voor, in plaats van met, ons besloten.

De boodschap op dit moment is: ‘Zorgprofessionals, jullie zijn helden en je zorgt maar dat je het regelt verder’.

Zo werkt het natuurlijk niet; zo redden we het niet. Het is tijd dat we van ons laten horen.

Nou zijn we met velen, dus hoe doe je dat? Ieder voor zich, daar begint het. Maar ook samen, want alleen is ook maar alleen.

Wat belangrijk is? Dat je weet wat je wilt. Waar hoop jij op voor de toekomst?

Het maakt niet uit waar je nu staat. Je kunt beginnen vanaf jouw plek. Elk stapje is er één.

PS: Jij en ik weten dat het best anders kan in de zorg, en dat dat begint bij ons. Bij hoe we met elkaar om gaan. Bij het maken van contact, bij de uitdaging om bij onszelf te blijven, juist als het moeilijk is, om elkaar te helpen, ieder vanuit onze eigen kracht. Het begint bij ons. Bij onze stem. Bij onze eerlijkheid. Bij onze moed. Om het onbeschrijfbare voor ons woorden te geven, schreef ik een boek. Het helpt om veel meer tot de kern te komen; veel sneller vooruit te komen; krachtiger te worden, en de ruimte te durven creëren om het leven zelf te sturen. Waarheen we maar willen. Wil jij die onbesproken krachten ook leren kennen en ontwikkelen? Lees dan het boek ‘Interactiekracht, gezond gedrag en eigen regie in psychiatrie en jeugdzorg’. Hoewel dit boek geschreven is voor/ vanuit de psychiatrie en de jeugdzorg, gaat het vooral over onszelf; over het omgaan met ingewikkelde situaties. En hoe je daarbij altijd zelf de regie kunt blijven houden – wat er ook gebeurt.

Vond je dit interessant? Geef je op om onze reis te volgen! Dat kun je doen door links in de zijbalk of in de pop-up je emailadres en je naam in te vullen

(als je het bericht hebt weggeklikt, klik dan op een willekeurige blog om het weer te zien).

Als psychiatrisch verpleegkundige heeft Maartje Goverde de methode Interactiekracht ontwikkeld om mensen met ingewikkeld gedrag effectiever te kunnen steunen op hun reis naar een volwaardig leven. Inmiddels voert ze campagne voor een hoopvolle toekomst voor mensen die hun vertrouwen zijn verloren. Ze is bestuurder van Stichting Uitblinkers, welke is opgericht als onderdeel van haar expeditie naar een nieuwe manier van hulpverlenen, en liefst ook naar een nieuwe maatschappij; eentje waarin iedereen meetelt. Het boek ‘Interactiekracht, gezond gedrag en eigen regie in psychiatrie en jeugdzorg’ kwam in 2019 uit. Naast scholing en training van hulpverleners coacht Maartje vanuit Interactiekracht ook professionals in de zorg, leidinggevenden en mantelzorgers. Maartje is te volgen via LinkedIn (Maartje Goverde ), twitter (@MaartjeGoverde), facebook (Interactiekracht ), Zorgkrant.nl en via deze blog.

2 reacties op Waar hoop jij op?

 • Peet

  Hoi Maartje,

  Verstandige praat!
  Tot die tijd hoop ik dat het je goed gaat, vindt ik altijd fijn en mooi om te horen! jij hoopt dat het mij goed gaat! ik neem letterlijk aan dat jij dat hoopt (ook voor een ander die luistert) het toeval wil dat ik andersom hetzelfde hoop, dat het jou uitstekend gaat!
  De mooiste is voor mij de navolgende, iemand op Twitter schreef het en er zit power in de drie woorden.
  Ik gebruik ze sindsdien zo goed als altijd.
  Geen verdere reactie deze keer.

  Heb het goed,

  Peet

Reageren